Your most important notice information for site visitors with a link can come here.

   
     Direct contact? Bel: 023 711 44 45
Tap To Call

Accountancy   arrow

Samenstellen jaarrekening

Uit uw jaarrekening blijkt hoe uw bedrijf het afgelopen jaar heeft gedraaid. Uw accountant stelt deze jaarrekening – die bestaat uit een balans, winst- en verliesrekening en een toelichting daarop – samen volgens wettelijke eisen.

Als u een BV heeft, moet u de jaarrekening deponeren bij de Kamer van Koophandel. De accountant maakt, meestal na het afgeven van een samenstellingsverklaring, hierbij een publicatiejaarrekening.

Beoordelingsverklaring en controle- en accountantsverklaring

De accountant kan ook de getrouwheid van de financiƫle informatie controleren. U krijgt dan een controleverklaring. Dit geeft banken of andere financiers de zekerheid dat de gegevens in uw jaarrekening juist en volledig zijn.

Administraties

Als ondernemer hebt u belang bij een goede administratie. Het maakt inzichtelijk of uw bedrijf zich ontwikkelt zoals u had verwacht en hoe verantwoord uw toekomstbeslissingen zijn. U kunt zich door uw accountant laten adviseren over het (her)inrichten van uw administratie. Speelt u al in op de laatste ontwikkelingen? Benut u alle mogelijkheden voor internetboekhouding? De accountant kan bovendien aangeven hoe u de efficiƫntie van uw bedrijf kunt verhogen en hoe u uw kosten kunt beperken. De tijdswinst die dit oplevert, kunt u benutten om uw omzet te verhogen.

Salarisadministraties

Uw medewerkers verwachten hun salaris op tijd te ontvangen. Gebaseerd op een salarisstrook die klopt. Er zijn twee keuzes: Uitbesteden of zelf doen. Salarissen kunt u zelf eenvoudig en snel verwerken. Van periodieke mutaties en de (digitale) loonstrook tot de loonaangifte en aangiften aan derden. Doordat u de salarisadministratie zelf bijhoudt, kunt u ook nog eens makkelijk de loonstrook toelichten aan uw medewerkers. Wij kunnen dit ook voor u uitvoeren.